KVALIFIKATIONSKLASSER I DRESSUR.

Klasse 1: 4-års ponyer.

Klassen afvikles som en gangartsbedømmelse med 2-3 ekvipager på banen ad gangen i ca. 7 min. Ekvipagerne bedømmes, idet der gives karakterer for skridt, trav, galop, ridelighed/manerer under arbejdet og kapacitet. Der gives karakterer fra 0-10; der kan anvendes decimaler.

Ved ligeplacering vil ekvipagen med flest point i 'kapacitet' være bedst placeret. Står to eller flere ekvipager fortsat lige, vil ekvipagen med flest point i 'ridelighed/manerer under arbejdet' være bedst placeret. Derefter er ekvipagerne ligeplacerede.

Klasse 2: 5-års ponyer

Ekvipagerne bedømmes i programmet LA1-B, derudover bedømmes gangarter, hvor der gives karakterer og placeres som beskrevet for 4-års ponyer.

Klasse 3: 6 og 7-års ponyer

Ekvipagerne bedømmes i programmet LA5-A for kat II og I, og LA3B for kat III derudover bedømmes gangarter, hvor der gives karakterer og placeres som beskrevet for 4-års ponyer.

Klasse 4: 8-års og ældre ponyer (8 års og ældre kan kun tilmeldes finalestævnet med ponyrytter)

Ekvipagerne bedømmes i programmet LA5A for kat II og I, og LA3B for kat III, derudover bedømmes gangarter, hvor der gives karakterer og placeres som beskrevet for 4-års ponyer.

 

 

FINALEN og SEMIFINALEN

Vinderne for henholdsvis kategori I, II og III, i hver klasse er automatisk startberettigede i semifinalen. Herudover er de på landsplan 20 bedste kat. I ponyer, de 12 bedste kat. II ponyer og de 7 bedste kat. III ponyer samt evt. ligeplacerede ekvipager kvalificerede til semifinalen.

Antal deltagere i Finalerne er 12 kat I, 7 kat II og 3 kat III.